bet-at-home.com

Kreditne i debitne kartice

Novac u gotovo sve online kladionice možete uplatiti sa svoje kreditne ili debitne kartice.
Svaka kladionica ima drugačiji ugovor sa kartičnom kućom pa se razlikuju provizije pri uplati.

Razlike između kreditnih i debitnih kartica
Glavna razlika između kreditnih i debitnih kartica je što se s debitne iznos transakcije skida odmah, a sa kreditne nakon određenog vremena (nakon mjesec dana, u obrocima i sl.)

Debitne kartice obično imaju i dodatne oznake tipa Visa Electron, Maestro i sl.
Banke mogu unutar određenog trademarka (npr. VISA) raditi i kreditne i debitne kartice – dakle postoji i kreditna i debitna VISA kartica. VISA Electron su obično debitne kartice (po kunskom ili deviznom a’vista računu).

U većini banaka možete besplatno otvoriti devizni tekući/žiro račun i dobiti debitnu karticu. Ne morate imati posao i stalni izvor prihoda, možete biti student i nabaviti debitnu karticu s kojom ćete plaćati preko interneta.

Kreditne (uključujući revolving) kartice mogu dobiti osobe koje banka ocijeni da ispunjavaju uvjete za izdavanje kartice. To znači da ćete u većini slučajeva trebati imati izvor primanja odnosno biti zaposleni. Sa kreditnim karticama možete kupovati online, a račun obično plaćate jednom mjesečno.

Comments


bet-at-home.com


Ostavite vas komentar ovde


Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply.Please gamble responsibly.