Kako igrati poker online

Dakle, video si poker na TV ili čuo o tome od prijatelja? Želiš da kreneš ali ne znaš gde da počneš? Ili ti samo treba par saveta i podstrek u pravom smeru? Pa ovo je to mesto – u više serijala članaka počinjemo o samih osnova online pokera (na internetu) kao što je odabir sajta i prijava, sve do razgovora kako zaista praviti novac ubedljivim strategijama i dobrim odlukama. U ovom delu, počinjemo sa osnovama prijavljivanja i započinjanja igre te par interesantnih adresa koje početnici uglavnom posećuju u vezi pokera na internetu.

Korak 1 – Izbor online poker sajta

Dobra (i loša) vest je da je poker danas toliko popularan da na internetu za izbor postoje bukvalno stotine sajtova, tako da je za početak potrebno da odlučiš koji ćeš isprobati.

Korak 2 – Skidanje softvera (download)

Teško da ćeš pogrešiti sa bilo kojim, jer su svi ugledni operateri i imaju jako mnogo igrača (mada najveći, kao PartyPoker, daleko nadmašuju ostale). Znači sledeći korak je skidanje besplatnog softvera sa nekog od ovih sajtova, što ćeš obaviti pritiskom na dugme sa odgovarajućeg internet sajta.

Korak 3 – Igranje sa ‘probnim novcem’

Ako ti se sviđa grafički izgled i sajt ti je ugodnog osećaja, sledeći korak je prijavljivanje i igranje za stolovima sa ‘probnim novcem’ – tako je, u početku ne moraš ni da platiš da bi igrao, pa i sajtovi ohrabruju nove igrače da kod njih počinju dok se ne priviknu. Jedino što trebaš je da izabereš svoj nadimak koji će biti na ekranu, prijaviš e-mail adresu i igraš koliko ti je volja. Dobićeš određen broj čipova za igru sa kojima možeš sesti za sto da igraš, i ako ih izgubiš samo klikni na dugme za blagajnu da ih ponovo dopuniš. Ako ti ovo dosadi, uvek možeš posmatrati napredne igrače u akciji na drugim stolovima, a u najjačim igrama ćeš verovatno videti neke od najpoznatijih svetskih imena u akciji!

Korak 4 – Stvarno igranje

Kada se budeš snašao sa probnim novcem i stekneš samopouzdanje dobra je ideja uplatiti malu svotu (većina sajtova nudi male uplate od $25 do $50 na račun). Ovo je zato što poker treba da se igra sa pravim novcem kako bi sprečilo ljude da igraju bez veze, kao što rade u igri sa probnim novcem. Ipak ne brini, jer uprkos prelasku linije i sedanja za pravu poker igru, to te ne bi trebalo koštati više od bioskopske karte ili časopisa sa kioska – većina sajtova danas nudi i jako male uloge, gde je uplata u centima i gde satima možeš igrati sa samo par dolara, ili da učestvuješ u turnirima za samo $1. Da ponovimo da nema potrebe da igraš za više dok se ne prilagodiš, i veruješ da si bolji od drugih igrača u igrama. Takođe zapamti da se u prijavi nude bonusi novim igračima, tako da igranjem određenog broja ruku možeš dobiti $120 sa ulogom $100 koristeći 20% bonusa!

Ideja online poker igre je zanimljiva stvar svakom ko nije igrao ranije, pa evo nekoliko pitanja koje često postavljaju početnici:
1. “Mislio sam da je pravi poker sav u gledanju protivnika u oči i čitanja njegovih nesvesnih znakova. Kako poker bey toga može da radi na internetu?”

Holivudska tajnovitost blefiranja i čitanja znakova je zaista samo jedan deo igre (a postoji i čitanje protivnika online). Mnogo vremena moraš razmišljati kako bi neko drugi odigrao u određenoj situaciji, šta znači veličina njihovih ulaganja kao i neke druge stvari do kojih ćemo doći kasnije. Pored toga, mnogi profesionalci više vole igrati online jer je to brže, jeftinije i zgodnije – ako bi mogao zaraditi $50 na sat u igranju pokera u kasinu, ili $25 po ekranu na sat ali istovremeno na četiri ekrana u svom udobnom domu, šta ti zvuči bolje?

2. “Igrao bih pravim novcem ali sam zabrinut za bezbednost, poštenje i zavere. Kako mogu znati da je moj uloženi novac na sigurnom (pa i moji detalji sa kartice), možda su na sajtu pokvarenjaci, i da li su ostali igrači udruženi da me prevare?”

Ovo su sve vrlo važne tačke, ali treba znati da najveći sajtovi obrću milione kroz rake (procenat od deljenja ili naplaćivanjem učešća na turnirima) i da je baš u njihovom interesu da je zaštita na visokom nivou i da vode poštenu igru da bi se ljudi stalno vraćali. Osim toga, zašto bi im bilo važno da li dobijaš ili gubiš kada su oni svakako plaćeni? Slično ovom, svi sajtovi imaju sofisticirane generatore slučajnih brojeva sa odobrenjem da su pouzdani i nepredvidljivi od kompanija kao što je Price Waterhouse Coopers, i softver protiv zavera te stručnjake koji prate sumnjivu igru – tako da si u mnogim pogledima bezbedniji online nego u stvarnim kartaškim igraonicama!

Comments

Ostavite vas komentar ovde

Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply.Please gamble responsibly.